Two weeks..
It has been 2 weeks now and I don't know how much more will follow...
Ik heb namelijk vandaag gezegd dat ik wil gaan. Dat betekent dat ik niet in dit gezin wil blijven. Vorige week hebben we een gesprek gehad over wat ze van me verwachten en wat ik nodig heb. We hebben dit goed besproken, maar ik had niet het idee dat ze echt begreep wat ik bedoelde of daar iets mee kon. Het gezin heeft echt hun best gedaan, maar ik pas gewoon niet bij ze. Ze zijn niet zoals ik ben en ze kunnen me niet geven wat ik nodig heb. Het is ook niet zo dat ik heimwee heb. Het gaat gewoon niet zoals het zou moeten gaan en daarom voel ik me klote.
Gisterenavond voelde ik me weer totaal niet op mijn gemak hier en kreeg ik het gevoel dat het niet gaat werken terug. Dat heb ik al meer gehad afgelopen weken. Daarom ben ik vorige week ook gaan zitten met ze en hebben we het besproken. Helaas is er niet genoeg veranderd. Vanmorgen voelde ik me nog heel rot en wilde dat tegen haar zeggen, omdat ik vond dat ze dat moest weten en omdat ik later wilde praten. Als reactie kreeg ik te horen dat zij zich ook niet goed voelde en dat ze ook vond dat het zo niet werkt, maar dat ze er nu niet over kan praten omdat ze te emotioneel was. Later op de dag hebben we gepraat en ik ging dat gesprek in met de intentie om een oplossing te vinden. Ik had nog een idee over wat zou werken voor mij. Ze ging daar in eerste instantie op in met de opmerking: ik weet niet wat ik nog meer kan doen, ik heb al zoveel gedaan. Vervolgens wilde ze het proberen. Helaas zijn er ook wat dingen gezegd die voor mij de doorslag gaven. Het gesprek bevestigde dat het hier niet gaat werken en dat ik hier niet meer wil zijn.
Dat heb ik later dan ook tegen haar gezegd. Ze accepteert het, het is mijn keuze, maar het wordt natuurlijk nog steeds niet makkelijker. Ik moet hier nu blijven, omdat ik een uitwerktijd heb en omdat ik ze natuurlijk niet zomaar laat zitten. Zometeen ga ik even zitten met beide ouders om te bespreken hoe nu verder. Ik heb zelf nog geen idee wat ik wil. Wil ik naar een ander gezin? Wil ik gaan reizen? Wil ik naar huis? Geen idee..
Ik heb de afgelopen weken ook een aantal ontzettend leuke meiden ontmoet die me nu al steunen in dit en waar ik graag meer leuke dingen mee wil ondernemen. Ik zou mezelf nu niet uit het veld moeten laten slaan, maar van de andere kant is het ook goed zo. Ik heb het geprobeerd, het heeft niet gewerkt, dat is dat. Het zou ontzettend jammer zijn om nu naar huis te gaan en niks meer te zien van dit prachtige land, maar misschien is dat wel de beste keuze. Ik weet het nog niet.
Graag had ik jullie een leuker verhaal geschreven, maar helaas is dat deze ronde niet gelukt. Bedankt voor het lezen weer en ik houd jullie op de hoogte!
Volg je gevoel dan doe je het altijd goed....heel veel succes met het nemen van welke beslissing dan ook!
heel veel groetjes van ons allemaal
Hey Annekee,
Jammer te moeten lezen dat jij en het gezin elkaar niet zo goed liggen. Maar je moet maar zo denken: ”Voor alles is een oplossing!”.
Je maakt vast een goede keuze en gaat daar voor de rest van je reis zeker nog een super leuke tijd beleven.
Hou je taai,
Wat rot voor je, dat het niet zo klikt als je verwacht had. Ben wel blij te horen dat je geen heimwee hebt. Veel succes met het maken van de "goede"beslissing. Groetjes van ons allemaal.
He Annekee!
Ahhh.. wat vervelend zeg. Ik dacht van te voren dat dit zeker het perfecte gezin zou zijn! Maarja, het allerergste is wel als je je niet op je gemak voelt.. Dat is niet relax. Het is fijn om te horen dat het met de heimwee en die meiden zo goed gaat. Ik ben benieuwd wat je keuze gaat worden. Hou vol! En geniet wel van alle leuke dingen he!
Dikke knuffel, Anne.
P.S. Ik had je berichtje niet gehad.. Wel op facebook maar ik denk dat je bedoelde op mijn telefoon he?
Hoi Anneke,
Zelf ben ik net als jij een au pair in Australië, aan de sunshine coast, en vind ik het leuk om alle andere au pairs te volgen. Deze keer wilde ik ook graag even reageren om je een beetje moed in te praten!
Mijn gezin heeft nu ook z'n mindere kanten, kom ik achter, en ik weet hoe rot en machteloos je je daarom kan voelen. Bij mij is het nog niet zo erg dat ik erdoor weg wil, maar als ik dat wel zou willen, zou ik een ander gezin gaan zoeken. Want er moeten toch vele redenen zijn dat je naar dit prachtige land wilde komen? En er valt nog zoveel te ontdekken! En op welke plaats (gezin of hostels als reiziger) je straks ook terecht zou komen, vrienden maak je ontzettend snel, net als je nu al gedaan hebt.
Ik hoop dat je een goede keuze kunt maken en straks weer volop gaat genieten, want dat is denk ik wel het belangrijkste!
En mocht je het nog nodig hebben, je kunt een slaapplek vinden aan de sunshine coast hoor!;)
Succes meid!
Kies lekker voor jezelf, ergens in Australie zit vast een leuk gezin op smart op zo'n toffe meid als jij te wachten! Beter nu meteen, zodat er nog geen echte band is met kinderen e.d. want dit is toch geen blijvertje. Volg je hart en je komt goed terecht. Lijkt even moeilijk, maar straks in je reis verslag is dit aleen maar een hoofdstuk dat er bij hoorde. Dikke Kus!!!!
Hey Annekeet,
Ik zou zeggen volg je gevoel!! Je moet een beslissing nemen waar jij je goed bij voelt. Wel fijn dat je daar meiden hebt gevonden die je erin steunen en waar je mee kunt praten. Ik hoop dat je een keuze kunt maken waar jezelf achterstaat en wat deze keuze ook is, ik sta ook achter je;)!!
Dikke Knuffel -X-
veel succes hierbij! ik moet nog vertrekken en het is ook wel eens Ok om een verhaal te lezen wat niet allemaal rozegeur en maneschijn is. hopelijk word het opgelost en krijg je alsnog een onwijs leuke ervaring
hey annekee dat waren niet goede berichten he. Dat hadden we niet afgesproken lol. wel echt jammer data het niet klikt daar. probeer van de rest nog wel te genieten en hopelijk komt het toch beetje goed daar xxx patty
Jammer dit te lezen, hoe dan ook, wat je ook besluit, blijf dicht bij je gevoel. Sterkte en blijf positief!
Hey meissie,
Vind t echt vervelend voor je, maar vertrouw op je eigen gevoel en dan maak je zeker de juiste keuze. Het maakt niet uit wat je beslist, als JIJ er maar achter staat!!!
Dikke kus voor jou
Dankjewel allemaal! Ik heb inmiddels besloten dat ik het gezin ga verlaten en dat gaat vrijdagochtend al gebeuren. Ik ga logeren bij Melli, het meisje dat ik onderweg heb leren kennen. Ik ben welkom in haar gastgezin; echt ontzettend fijn!! Voor mijn gevoel wilde ik steeds naar huis, maar mijn verstand zei dat ik het nog moest proberen, natuurlijk. Ik heb inmiddels met de eigenaresse van Smart Au Pairs gepraat, zij is Nederlands. Het was een ontzettend fijn gesprek en ik heb weer goede moed. We gaan op zoek naar een nieuw gezin en hopen nu op een positieve ervaring. Ik houd jullie op de hoogte!! Bedankt voor alle steun!
Haa Annekee,
Dat is niet wat ik verwachtte te gaan lezen nadat ik je de laatste keer gesproken heb. Jammer dat het niet loopt zoals je gehoopt had. Maar ik weet zeker dat je je draai daar wel gaat vinden. Ik ben bang dat je spijt krijgt als je je avontuur nu afkapt.
Daarom zou ik zeggen: probeer t nog een keer en weet maar dat het in ieder geval niet aan jou ligt als ze je niet aardig vinden ;-) Keep smiling!
Hey Annekee,
Ik kan me voorstellen dat dit zal voelen als een tegenvaller en het is ook ontzettend jammer natuurlijk. Maar ik hoop echt dat je het zult zien als een kleine hobbel op je weg. Loop er overheen, loop er omheen, desnoods met een kleine omweg, maar laat dit je niet van je pad afbrengen!! Volg je gevoel en je maakt altijd de goede beslissing, sterkte meis. XX
Annekee, keep on smiling, succes met je volgende uitdaging, probeer ondertussen ook nog te genieten vam al het nieuwe, mooie en goede wat op je pad komt.
Liefs
Toos
Heej Annekee!
Wat jammer dat het zo gelopen is, maar wel een goede keuze die je gemaakt, daar blijven zitten is dan jammer van de tijd dat je daar bent!
Heel veel succes met het zoeken naar een nieuw gezin!!
Follow your heart!!!!
Hallo Annnekee,
Ik ben even op je site gaat kijken kreeg deze door van je pa,
heel leuk om te lezen wat je allemaal doormaakt een hele ervaring zal het zeker zijn,ook al gaat het nu ff wat minder dat je afscheid hebt genomen van je gezin.
Dus de kerk heeft je geen geluk gebracht,weer een ervaring rijker.Maar ik hoop dat je tich verder kunt gaan met je verblijf daar en weer een nieuwe uitdaging tegen komt.
Geniet van het suppermooie Australie (moet geweldig zijn hoor ik van iedereen)Hoop dat je plezier kunt maken met vriendinnen die je op je reis ontmoet hebt, en ook ff steun kan vinden nu het ff wat minder gaat.
Heel veel groeten en alle goed toegewenst in Australie
Cees van der Kaaij oud collega APS